Thaise gehaktsalade

Thaise gehaktsalade

Thaise gehaktsalade

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

6 sjalotjes
3 lente- uitjes
1 bosje verse koriander
1 rode peper
500 gr rundergehakt
2 el Thaise vissaus
4 el limoensap (vers of uit flesje)
½ tl gemberpoeder
2 el olie
zout en peper
4 mooie bladeren ijsbergsla
(gezouten pinda‘s
(1 verse limoen)
(sesamzaadjes)

Bereiden

Snipper de sjalotjes fijn en snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Hak de koriander met de stelen fijn (houd iets achter voor de garnering). Maak de rode peper schoon, verwijder eventueel de zaadjes en snijd hem in ringetjes. Vermeng het gehakt met de vissaus, het limoensap, het gemberpoeder en de sjalotjes. Bak in de olie het vlees op hoog vuur gaar en rul. Neem het vlees van het vuur, schep er de helft van de rode peper, de koriander en de lente-ui door en breng op smaak met zout en peper en eventueel meer vissaus. Laat het gehakt tot lauwwarm afkoelen. Schep het in de slabladeren, garneer met de rest van de peper en wat blaadjes koriander en serveer direct. Geef er eventueel apart grofgehakte gezouten pinda‘s, partjes verse limoen, extra fijngehakte koriander en geroosterde sesamzaadjes bij.
Tip: Lekker bij deze salade zijn de komkommer- of de pindesaus. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus